15.07.2024.

Finanšu pratības risinājumu projekti

Projektu iesniegšana finanšu pratības projektiem noslēgusies 15.09.2024.

___________________________________________________________________

Latvijas sabiedrība joprojām saskaras ar būtiskiem izaicinājumiem finanšu pratības jomā. Kādam ļoti labi veicas ar rēķināšanu, taču ir mazākas zināšanas par krāpnieku daudzveidīgajām metodēm, kamēr kādam citam ir lieliskas digitālās prasmes, taču nekādi nesanāk apjaust, kur mēneša beigās palikusi viņa alga. Vēl citiem jāmācās, kas vispār ir nauda un kā ar to apieties, un tā varētu turpināt, kā piemērus apskatot dažādas sabiedrības grupas, to zināšanas un paradumus. Neskatoties uz dažādiem piedāvātajiem risinājumiem un iniciatīvām, mēs zinām, ka šis ir gana sarežģīts temats, kas skar ļoti plašu sabiedrības loku. Tāpēc ir nepieciešami arvien jauni risinājumi, lai nodrošinātu, ka visi iedzīvotāji iegūst nepieciešamās zināšanas un prasmes finanšu pārvaldībā. Mēs ticam, ka, mērogojot esošos labos risinājumus un radot jaunus, inovatīvus risinājumus, varam uzlabot finanšu pratību Latvijā!

Šis konkurss aicina jūs piedalīties un piedāvāt risinājumus, kas:

  1. Mērogo esošos labos risinājumus: Ja jums ir pierādīta metode vai programma, kas veiksmīgi darbojas, mēs aicinām jūs nākt klajā ar ideju, kā šo iniciatīvu realizēt plašākai auditorijai. Mūsu mērķis ir palielināt šo aktivitāšu ietekmi un nodrošināt, ka vairāk cilvēku visos Latvijas reģionos gūst labumu no efektīvām finanšu pratības programmām.
  2. Piedāvā pilnīgi jaunas iniciatīvas: Ja jums ir inovatīvas idejas vai pieejas, kas vēl nav izmēģinātas, bet kurām ir potenciāls būtiski uzlabot finanšu pratību, mēs vēlamies dzirdēt par tām. Šis konkurss ir atvērts jaunām un radošām pieejām, kas spēj piedāvāt risinājumus pastāvošajiem izaicinājumiem.

Mēs meklējam projektus, kas ir praktiski īstenojami, ilgtspējīgi un spēj radīt pārmaiņas sabiedrības finanšu zināšanās un prasmēs.

ATBILSTĪBAS KRITĒRIJI

Atbilstība fonda formulētajam izaicinājumam

Ilgtermiņa ietekme un ilgtspēja: projektam jāparāda to ilgtspējīgums un potenciāls radīt ilgtermiņa ietekmi uz sabiedrību.

Komandas pieredze: projekta īstenotājiem jāpārstāv kāda organizācija (privātas iniciatīvas atbalstītas netiks) un jābūt pārbaudāmai pieredzei līdzīga projekta īstenošanā.

Budžets: iesniegtajiem projektiem tiks vērtēta projekta īstenošanai nepieciešamā tāme, tās pamatotība. Projekta budžeta apjoms nav ierobežots, tomēr Fonda atbalsta apjoms nevar pārsniegt 50 000 EUR.

Partnerības un sadarbība: iniciatīvas, kas veicina sadarbību, vērtēšanā iegūs papildu punktus.